Проект
БИНАРНО ПРЕГАРЯНЕ


В края на февруари завърши изграждането на web инсталация с младежи от различни училища в град Кърджали във фоайето на библиотеката по проект „Бинарно прегаряне”, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Участниците надникнаха под очевидното и организираха стари вещи по нов начин, изработвайки арт творби от хардуерни части. С идеи и въображение оформиха инсталации от хардуерни устройства оплетени в мрежа от кабели, символ на дигитално оплитане и пристрастяване. Стари компакт дискове с послания, под формата на цветя, акцентират върху вредата от свръх технологична консумация и ползата от дигитално образование.

Още по темата тук:

През февруари младежи изграждат „WEB” инсталация по проект „Бинарно прегаряне”, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” 22.

Участниците от различни училища оформят инсталации от хардуерни устройства оплетени в мрежа от кабели и канап, с много въображение, креативни идеи и голям интерес.
В началото на февруари стартира трето ниво „WEB” по проект „Бинарно прегаряне”, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” 22.

Младежи от различни училища започнаха да изграждат инсталации от остарели хардуерни устройства, стари компактдискове, плочи, оплетени в мрежа от силикон и канап, символ на дигитално оплитане и пристрастяване.

Това е лаборатория за ползата от дигитални умения и дигитална грамотност, използване на вещи и тяхното организиране, рециклиране и преходност на вещите, с акцент върху вредата от свръх технологична консумация и ползата от дигитално образование.


Още по темата: тук
Проект "Бинарно прегаряне" се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по Програма „Социално ангажирани изкуства“ 22
Created Galina Feroli