Бенефициер:
РБ "Н.Й.Вапцаров" - Кърджали


Проект „Дигитални трансформации”
Проектът се реализира с финансовата
подкрепа на Национален фонд „Култура” по
„Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински
културни институти“ 22

 

 

 
Продуктово видео на мобилната младежка изложба с графики в ръце по проект „Дигитални трансформации” към Национален фонд „Култура”.
На 23 март бе изпълнена публична флаш изложба с 100 младежи с адаптирани от вестници графики в ръце от Владимир Чукич, от градския площад до Община Кърджали по проект „Дигитални трансформации”, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Стартъп инициативата е реализирана от учениците от СУ „Владимир Димитров – Майстора” - гр. Кърджали, ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” - гр. Кърджали.

Елисавета Кехайова, директор на РБ „Н.Й.Вапцаров” поднесе събраните пана в колекция на инж. Митовска, зам. кмет на Община Кърджали, партньор по проекта.

Още по темата: тук

На 14 март в галерия „Дар” /Kеримовата къща/ бе представена изложба на приложни графики и илюстрации на Владимир Чукич за популяризиране на адаптирано културно съдържание по проект „Дигитални трансформации”, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Всички приложни графики и илюстрации на Владимир Чукич са издирени и дигитализирани от вестник „Нов живот” от 1979 до 2020. Адаптирани с висока технологична обработка до ново културно съдържание с участието на учениците от ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” - Кърджали и СУ „Владимир Димитров – Майстора”, Кърджали.

Още по темата: тук

Проект: „Дигитални трансформации” - РБ "Н. Й. Вапцаров", Кърджали © 2022
с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”

Created Galina Feroli