Бенефициер:
РБ "Н.Й.Вапцаров" - Кърджали


Проект „Дигитални трансформации”
Проектът се реализира с финансовата
подкрепа на Национален фонд „Култура” по
„Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински
културни институти“ 22

Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” спечели проект: „Дигитални трансформации” по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ 22 на Национален фонд „Култура”, на стойност 43 588,80 лв .

Проектът е с продължителност 7 месеца и цели дигитални трансформации на образователни инициативи и културни политики в хай-тех среда в унисон с дигиталните пазари, дигиталните градове и поколението на "екраните". В концепцията за възстановяване в нови и променени условия на дигитализация, адаптация и интелигентна трансформация с високи технологии ще насочим усилия към три стратегии:

1. Дигитална трансформация на забравено културно съдържание с адаптация на приложни графики на Владимир Чукич, публикувани във в. „Нов Живот” и в. „Зорница” /1979-2009 г./ до мобилно излагане на изкуство в градска среда от младежка аудитория чрез приложни образователни хай - тех ателиета.
Ще разширим проектната идея към дигитално съдържание за свободен достъп.

2. Трансформиране на изложбени пространства на библиотеката в информационен хъб с луксозни витрини за генериране на социални идеи, дигитални решения и послания. С модерен лед рекламен екран с трейзър на дигитализация и адаптация на културно съдържание с ултра високи технологии.

3. Социални дискусии с ученици в нови пространства в частна галерия „Дар” и бизнес среда с участие на утвърдени художници, журналисти и представители на бизнеса за мегатенденциите на дигитализация и трансформация на икономика и трудов пазар в цифровата ера и привличане на младежка аудитория за активно съучастие в обществените процеси.

Партньори по проекта: Община Кърджали, Галерия „Дар”, Кърджали, СУ „Владимир Димитров – Майстора” - Кърджали, ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” - Кърджали и технологичната софтуерната компания Netmania It Ltd, Клон Кърджали.

Eкип на проекта:
Ръководител - Елисавета Кехайова, Счетоводител - Любомира Сендова.
Експерти и консултанти: Владимир Чукич, художник; Хари Атанасов, художник; Пенка Атанасова, художник и Лиляна Петрова, журналист и писател.
Творчески екип: Галина Деликирова.
Организационен екип: Ибрахим Кьосеюмер и Румяна Михайлова.
Проект: „Дигитални трансформации” - РБ "Н. Й. Вапцаров", Кърджали © 2022
с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”

Created Galina Feroli