Проект
"Стрийт фест 3Е /
Еманципация,
Ерудираност,
Емпатия"

 

Продуктово видео на стрийт фест в Градската градина, Кърджали
 Плакатната фиеста „Моят глас” на момичетата е изложена в фоайето на Библиотеката до края на март.
На 15 март се реализира изпълнението на стрийт фест като дейност от проект „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия”, финансиран от Български фонд на жените.

Създадените творчески произведения на откровението за равенство, права и стереотипи, основани на пола бяха финализирани в Градската градина на стативи и стълби пред медии, родители и зрители.

На финала момичетата изпълниха пърформанс пред Община Кърджали с творбите си в ръце, огласяващи проблемите им чрез изкуство.

До края на март плакатната фиеста „Моят глас” ще бъде изложена в Библиотеката и в дигитална среда.

Още по темата:

Вече 5-ти ден продължават тематичните работилници по проект „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия”, с финансовата подкрепа на Български фонд за жените, 2022, на Клуб „Будител” към РБ „Н. Й. Вапцаров” – Кърджали.

В Читалня “Изкуство” на библиотеката, кипи споделен креативен художествен процес с куратора Мая Мечева, на смени според свободното време на момичетата.

Всички трескаво се подготвят за финалният етап на стрийт феста в градската градина, където участничките ще изложат своите концептуални произведения, под надслов " Моят глас".

Още по темата:

На 7 март стартираха тематичните работилници по проект „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия”, с финансовата подкрепа на Български фонд за жените, 2022, на Клуб „Будител” към РБ „Н. Й. Вапцаров” – Кърджали. В творческият интензивен процес на тема „Моят глас”, взимат участие момичета от водещите училища в града.

В Читалня “Изкуство” на библиотеката, настроението е приповдигнато и се работи усилено с куратора Мая Мечева.

Предстои следващият етап, състоящ се в стрийт фест в градска среда, в който участничките ще финализират своите концептуални произведения.

Още по темата:

 

 


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на
Фондация Български фонд за жените
Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия / 2022
Created Galina Feroli