Проект
"Стрийт фест 3Е /
Еманципация,
Ерудираност,
Емпатия"

 

„Digital fest 3E / Еманципация, Ерудираност, Емпатия”
в дигитална среда утвърдени жени лидери, активисти и творци ще споделят трудности основани на пола и признание за своята активност


Честит 8 март, жени и момичета!

"Предаването на женската енергия по "мрежата" сърце в сърце може да спаси света".

 
Живка Тодорава, София - специалист по ведичско знание.себепознанието чрез творчество, равно на екстаз , откривам смисъла на битието и на служението".

 

Надежда Тодорова, Кърджали – дизайнер, управител на фирмата за бутикови обувки, чанти, шалове „NADIT & NADIT”.


Надя Тодорова олицетворява в широта, дълбочина и висота творческата мощ на Женското начало. Нейното призвание е да дарява дарбата си - служение в името на обичта, красотата, хармонията в живота. Дарбата си, извисена до степен на екстаз, на проницание и осенение. Чрез нея тя влага в изделията си духовните символи в нещо, което на пръв поглед, изглежда прозаично и ежедневно, но не и за нея, която прави от прозата - празнично изкуство – иновативно, оригинално, ювелирно, почерпало вдъхновение от най-известните италиански школи, от картините на Сандро Ботичели, на Роберто Ботичели и др. Надя изработва моделите, скиците, рисунките на своите изящни произведения с цялата си любов и, включва в тях енергията на арканите, мандалите, завихрящите се спирали, инкрустира ги с кристали, според зодиите и качествата на притежателките им, включва зелените тайни на Майката-Земя.
И всичко това с убедеността си, че е призвана да прави това, да отдава творческата си, целителна енергия на дамите, които са готови за познанието в тях и са решени да работят отдадено, като самата нея, да променят към по-добро света.
И всичкото това, защото за Надя е много важно да следва виденията си и да открива смисъл а на битието в себепознанието чрез творчество, равно на екстаз .
"Богатството да си жена".

 
Маряна Джинджева, поетеса, Кърджали"Когато жените се повдигнат духовно, ще спасят света".

 
Божана Варадинова, София, актриса."Върховната влюбеност на жената - Огнение, в което ставаш едно с Бога и цялата Вселена, в което се зачеват не само видими деца и плодове…"

 
Антоанета Миланова, Кърджали, актриса."Сърцето на жената е мястото, където се сътворява невинността, чистотата, равновесието, Цялото - вълшебния еликсир на Любовта."

 
Дима Чонова, Банкя - поет, педагог, нумеролог."Светът ще се обнови и промени към по-добро, когато двата пола се върнат към своята изконна роля и същност."

 
Ивана Матушев, Fort Worth, Texas - педагог и журналист."Жената - всеотдайното, търпеливо смирение, пътят към взаимността на идеите, водещи напред."

 
Лилия Ангелова, София, БАН."Ти си моят дар, жив олтар, сърцето ми за път и вяра се роди, а душата ми - за истината на света!"

 
Жаклин Толева, София, правист и политик."Жената лидер е изпратена да дава без почивка, да обгрижва, да обединява, да прави от хаоса ред."
 

Роса Соколова, EVN България"Да носим с гордост името жена и с много красота, мъдрина да направим света по-светъл и добър."
 

Христина Въчева, Хамбург - поет, педагог, журналист"Жената - пристан на битието, неизследвана докрай вселена."
 

Виолета Бончева, Стара Загора - поет, писател, преводач от испански, член на СБП, посланик за България на Движение „Световни поети“, Чили"Възвръща се изначалната Божествена природа на жената."
 


Галина Костова, Димитровград, педагог, икономист.
Жената е призвана да даде истинското, по-висшето майчинство - създаването на един по-добър свят
 


Лияна Петрова, Кърджали - културолог, журналист, творец, общественик.
Здравейте и честит празник на всички! Аз ,като жена и като майка винаги съм помнила своята отговорност пред Вселената и пред Бога за създаването и опазването на Живота. Защото войните, епидемиите и всички изпитания ще отминат, а ние трябва да съхраним човешкото, не просто женското, човешкото в себе си. Да се откажем от озлоблението, от проклятията, от болката, от всичко, което може да навреди на другите и на Живота. Това е нашата отговорност пред Бога и пред Вселената! Честит празник!

 

Мина Карагьозова, Кърджали, поет, прозаик, преводач, редови воин на Светлината."Да благодарим на нежната половина от човечеството, че продължава да дарява света с любов, топлота, нежност, ласка..."

 

Божидара Ангелова(Леля Приказка), Кърджали - детски писател, поет, публицист, журналист, два пъти носител на наградата за журналистика „Свети Константин-Кирил Философ“ на БАРМ."8 март - Ден на победата на жените в битката им за равноправие."

 

Паулина Карачомакова – 19 г., СУ „Отец Паисий”, Кърджали, с награди от национални и международни конкурси за творби в сферата на изкуството."Жените търсят и намират своето място и предназначението си да обличат света в бяло"

 
Д-р Невин Садъкова - Семеен лекар в Момчилград, писател, поет, член на СБП.Жената е призвана да работи за зараждането, създаването на едно духовно, екологично съзнание

Д-р Костадинка Тодорова, преподавател в ПФ „Любен Каравелов”, Кърджали, към ПУ „Паисий Хилендарски”


Жените са създадени от Твореца да прилагат и въздействат върху земята и човечеството със заложения в тях миротворчески и жертвоготовен дух. Те са истинските миротворци, които сеят в мир и жънат реколтата на правдата, за да защитят живота, който създават. И могат да го постигат, като отдават своята оплодотворяваща природа в името на Бога и на ближния, като освобождават със силата на своята Любов към всичко и всеки. И като работят със своя всепростителен дух за освобождаването на хората от вината, обвиненията, срама, страха, гнева, гордостта, унинието, от сенките на миналото. За да не се бърка повече в раните, за да не продължават да кървят. В природата на жената е да не изключва никого от любовта си, защото знае, че у всеки живее Божието начало, вижда Божията светлина у всеки, без значение какво е поведението му. Затова почита всеки, учи и децата си да го правят. Така работи за единството с всички и с Духа, за осъзнаването и пълното сливане с Божественото присъствие в човека. Като вярва с цялото си сърце, че мирът ще завладее света, когато всеки от нас поеме изцяло отговорността за това.

Жената е призвана да работи за зараждането, създаването на едно духовно, екологично съзнание в настоящите и в бъдещите поколения. Като закърмя децата си с майчиното „мляко” - езика на Божието Слово, който показва, изразява хората, според това как са устроени. Като ги научи то да стане същност на тяхното живеене, да овладяват състоянието на равновесие, в което едната страна вече знае, че е като другата. И като това познание се приложи, превърне се в опитност, защото само тези негови плодове водят до духовното израстване, което ще промени света към добро.


Ирина Войнова, Бургас - инженер, поет, писател, общественик

"Любовта, Светлината и Добрата воля ще възцарят Божествения ред на Земята. Да активира ме Доброто в себе си и да го насоч им в помощ на другите".


Ирина Войнова е родена на 15 април 1953 г. в гр. Приморско. По професия е строителен инженер /ПГС/. Работила е дълги години в "Лукойл Нефтохим Бургас”. Автор е на стихосбирките: “Оголен камък” (1996), “Глинена птица” (1998), “Степен на изгаряне”, (2000), “Крило и корен” (отличена с наградата “Христо Фотев” за 2003 г.), “Градината на Фохат” (2006), трилогията “Сълзи на огъня” (“Мъртва кост” (2010), “Госпожа Поезия” (2015), “На педя от рая” (2016)), “Алхимия на копнежа” (2017).

Автор и администратор е на групата „Да на Добрата Воля „Джуал Кхул”.

Дружеството с идеална цел за активизиране на добрата воля „Джуал Кхул” е регистрирано през 2016 г. Програмата му включва обучение, лечение, по дпомагане на хората да активират Доброто в себе си и да го насоч в ат в помощ на другите. А „ Световната Добра Воля ” има за задача да даде своя глас за Светлината и за единството на целия живот в Мирозданието , да ориентира човешкото съзнание в служба на човечеството и планетата. Да дава възможност на всеки човек да участва в нея, като смята помощта му за изключително важна и нужна.

Ирина Войнова от доста години споделя знания, свързани с невидимия свят, с Духовната Йерархия, Духовните Учители, Божествения План, Духовните водачи и наставници. У бедена е, че човечеството вече премина критичната граница, необходима за неговото пробуждане. Затова жените, насочвайки своя потенциал към себепознание, са призвани да събудят човечеството от духовната дрямка и апатия . Да не позволяват да се създават лъкове, боздугани, мечове, пушки, танкове, атомни бомби, да се заробват хора.

Ирина Войнова е истински воин, поборник за духовната свобода, за тоталната промяна във всички сфери на живота. Смята, че сами трябва да решаваме съдбата си, като изберем разцвета и продължаването на живота чрез издигането на човека на по-високо равнище на еволюция и чрез разширяване на съзнанието, защото започва преходът към Новата ера, а не идва краят на света. Смята, че Любовта, Светлината и Добрата воля ще възцарят Божествения ред на Земята.

 

 


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на
Фондация Български фонд за жените
Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия / 2022
Created Galina Feroli