Проект
"Новите приключения
на Златноелечко"
/zlatnoelechko.com/zlatnoelechko2/

На 16 октомври стартира изпълнението на проекта "Новите приключения на Златноелечко" на Регионална библиотека "Никола Йонков Вапцаров". В рамките на проекта ще бъде написана и публикувана, неиздавана досега електронна книга, съдържаща 12 илюстровани приказки, която да възпитава малките читатели в образователни, творчески и социални умения. Автор на приказките е детската писателка Маргарита Павлова, а цветните илюстрации към тях ще бъдат създадени от младите таланти по приложни и изящни изкуства от СОУ "Владимир Димитров - Майстора" - Кърджали:. /www.vdmaistora.com/.


Главната цел на проекта е иновативната идея да творим заедно, създавайки един магичен и споделен свят, който ни прави съпричастни към приказните истории, според директорът на училището - партньор в проекта Ангел Спасов.

Проектът "Новите приключения на Златноелечко" е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по Програма "Публики": /ncf.bg/. Продължителността му е три месеца от 15 октомври 2014 г. до 15 януари 2015 г. Координатор на проекта е Васил Райчинов.

„Златноелечко на разходка
в Интернет“


www.zlatnoelechko.com

Проектът "Щурчето Златноелечко на разходка в Интернет" е предназначен да предостави достъп по електронен път на книгата „Приключенията на Златноелечко”, съдържаща дванадесет детски приказки с автор Маргарита Павлова и дванадесет цветни илюстрации от Божидара Ангелова.
"Щурчето Златноелечко на разходка в Интернет" е книга, предназначена за:

Малки деца, които не могат да четат сами;
За самостоятелно четене;
Хора със зрителни и слухови проблеми;
Хора, които обичат видеоприказки.

Художественият прочит е наложителен, за да бъде достъпно съдържанието за малки деца, учещи се да четат, и за хора със зрителни проблеми. Проектът се явява подготвителен за създаването на мултимедиен портал с детски приказки и съдържание, подходящо за горните групи, и където ще бъдат публикувани по подобен начин множество други произведения.

 
Всички права запазени © 2019. Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров", Кърджали

Created Galina Feroli