Art Lab” с Мая МечеваНа 10 юли младите таланти приключиха с изработването на моделите по проекта „Събирай, твори, получавай смело!”. И през тази сряда децата бяха развълнувани от поредната си среща с Мая Мечева и нейните цветни предизвикателства отправени към тях. В Арт Лабораторията имаше и деца от Кърджали, живеещи във Франция, Дания, Германия и Белгия.
Art Lab” с Мая МечеваРаботата по проекта „Събирай, твори, получавай смело!”с приложни техники продължи и тази сряда. Децата апликираха с хартия върху форми от пластмаса, като изработиха в цвят техните идеи.Art Lab” с Мая Мечева


Сряда
26.06.2019 г.
Поредната сряда на косъм от дъжда, малките творци отново изпълниха беседката. С помощта на Мая Мечева те стартираха проект по приложно изкуство „Събирай, твори, получавай смело!”
Децата изработваха 3 D форми от картон, оцветени и апликирани от тях с идеи форми и нюанси. Приложните техники ще продължат да бъдат демонстрирани до средата на месец юли.
Art Labс Мая Мечева


На 12 юни – сряда, Арт лабораторията към Лятната читалня се изпълни с грейнали личица на нашите най-млади творци. Провокирани със задачи от Мая Мечева за бързо скициране и малки трикове по боди арт, децата се забавляваха и смяха искрено. Беседката се изпълни с множество изрисувани бели листове в очакване на следващата творческа сряда, когато започваме сериозната част от изучаването и прилагането на изобразителните техники.
Lit Labс Иво Георгиев - 2019


На 11 юни в читалня Изкуство на РБ „Н.Й.Вапцаров” стартира първата среща по проекта „НОВАТОРСКА БИБЛИОТЕКА”: „Литературна лаборатория – четене, дискутиране, творческо писане”. Проявата се осъществи с любезното участие на поета Иво Георгиев. Нашите читатели се запознаха накратко с творчеството и личността на Иво Георгиев, представен от Мая Мечева, ръководител на проекта. По време на разговора младите хора, бяха провокирани от поета чрез конкретно изображение да разкажат онова, което виждат и чувстват. Срещата събуди интерес у тях и се получи чудесна дискусия.

Очакваме Ви отново през месец септември!
„НОВАТОРСКА БИБЛИОТЕКА”


На 10 май 2019 г. от 16.00 ч., се проведе първата проява на „Арт лаборатория: Рисуване – техники; актьорски задачи”, организирана от РБ „ Н.Й.Вапцаров”. Tворческата инициатива „НОВАТОРСКА БИБЛИОТЕКА” бе ръководена от художника и библиотекар Мая Мечева, която наскоро се завърна от обучение в Нидерландия. Провокирана от видяното там, тя създаде проекта „НОВАТОРСКА БИБЛИОТЕКА” с три вида Лаборатории, в които нашите потребители и граждани, са преки участници, развивайки своите умения и идеи.
След провеждане на анкета относно тези три различни вида творчески дейности, сред населението, екипът на библиотеката ще стартира съвсем скоро и поредната проява по инициативата: „Литературна лаборатория – четене, дискутиране, творческо писане” – с любезното участие на поета Иво Георгиев.
Статистика от анкетата проведена през месец април 2019 г.
Общо брой анкетирани: 345 бр
•  Литературна лаборатория – 72 бр
•  Тийн лаборатория – 120 бр
•  Арт лаборатория – 153 бр
На въпроса: Какво, според Вас, още може да се направи за да стане библиотеката НОВАТОРСКА?
Получихме интересни предложения, някои от които смятаме да приложим в бъдеще.


ПРОГРАМА ЗА ЛЯТНА ЧИТАЛНЯ ЮНИ 2019


Сряда 05.06.2019 г.

Отново е лято и ние от РБ „ Н.Й.Вапцаров” пак сме тук, с нови провокации и идеи, за едно вълнуващо лято. И тази година художника и библиотекар Мая Мечева ще Ви впусне в приключението наречено изкуство с продължението на Арт Работилница, но вече озаглавено „Арт лаборатория: Рисуване – техники; актьорски задачи”, част от проекта ни „НОВАТОРСКА БИБЛИОТЕКА”.
През първата сряда от месец юни, започваме работа с приложно изкуство и моливи. За целта си носете цветно настроение и торба с усмивки.

Очакваме Ви от 10.00 – 12.00 ч. в беседката на Градската градина. При лошо време Арт Лабораторията ще се проведе в Читалня Изкуство на последния етаж в библиотеката.


 
Tyxo.bg counter PageRank
Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" - Кърджали © 2011