СЪБИТИЯ: 2024

Творчески мартенски работилници в Детски отдел с ученици от различни класове и училища
В отдел "Заемна за възрастни" ви очакват новите книги закупени по Програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност 2023“.
В Детски отдел ви очакват новите книги закупени по проект спечелен от РБ “Н. Й. Вапцаров”
по Програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност 2023“.В Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” пристигнаха голяма част от книгите по Програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“.

Ще Ви предложим повече от 450 заглавия от над 100 издателства на стойност 12 500 лв.
Книгите са от чуждестранни и български автори, обхващащи различни области на знанието и предназначени за различни възрасти – от малки до големи.

Очаквайте ги съвсем скоро в отделите ни „Заемна за възрастни” и „Детски”!


На 31 януари в РБ „Н. Й. Вапцаров” бяха отличени победителите в инициативата „Читател на годината” 2023 от Елисавета Кехайова, директор на библиотеката.

Годишната награда „Читател на годината” 2023 бе връчена на Златина Ангелова Арнаудова - Брънгова, която е заела 172 книги, българска и чужда художествена литература. Тя работи във държавно предприятие и е студентка в ПУ „Паисий Хилендарски”.

В Детски отдел отличието се присъжда на Бахар Гюнай Емин с 246 заети книги.
Тя е ученичка в 5-ти клас а ОУ „Максим Горки” в село Чифлик.

Победителите в инициативата „Читател на годината” получиха грамота, предметна награда и едногодишен безплатен абонамент.

Класирането е изведено от електронна база данни в библиотечна система в две категории - възрастни и деца до 14 години.

От 24 януари 2024 г. се възстановява работният процес с потребители в Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров” - Кърджали след реновиране и модернизиране на отделите “Обработка и каталогизация”, “Комплектуване”, “Справочно-библиографски отдел" и "Краезнание".

Напомняме, че заетите книги от потребителите ще бъдат автоматично подновени без санкции за закъснения.

Заповядайте!

 


 
Tyxo.bg counter PageRank
Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" - Кърджали © 2011