Проект „Контаминации
на реалности”Проект „Контаминации на реалности” се реализира с финансовата подкрепа на програма „Визуални изкуства” 21 на Национален фонд „Култура”


Бенифициент:
Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров", Кърджали

Интензивни учебни лаборатории и уоркшопи с малки групи /до 7 човека/ младежи в различни среди

 

Видео компилация на обучения в различни среди

 
От 3 до 7 октомври участниците в курсовете по „Създаване и обработка на видео арт инсталации в трансформирани пространства” по проект “Контаминации на реалности”, финансиран от Национален фонд "Култура", финализират своите арт продукти.

След приключване на задачите на терен в градска среда - “Наблюдавам; слушам; записвам…Снимам!” младежите продължават работа в компютърната зала на библиотеката и с видеопрограма ще монтират и завършат своите видео инсталации.

На 8 октомври се проведе курс за базови умения по графичен дизайн с ученици над 14 г. от трите училища партньори в библиотеката по проект “Контаминации на реалности”, финансиран от Национален фонд "Култура".
На 4 октомври се финализират уъркшопите по курсовете „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства” по проект “Контаминации на реалности”, финансиран от Национален фонд "Култура".
Семинар по Киберсигурност проведен в компютърна зала на СУ "Отец Паисий" по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
На 3 октомври се финализират уъркшопите по курсовете „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства” по проект “Контаминации на реалности”, финансиран от Национален фонд "Култура".
На 26, 27 и 28 септември се проведоха теренни уоркшопи с тинейджъри между 14-19 години по „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства”. Проявата е част от дейности по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
Кадрите са предоставени от БНТ, заснели част от работен процес по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
Част от работния процес на терен с тинейджъри между 14-19 години по курс за „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства” бе заснет от БНТ.

Проявата е част от дейности по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
Продължават уъркшопите по „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства” по проект “Контаминации на реалности”, финансиран от Национален фонд "Култура".

Участниците бяха смело провокирани, да набират материал за своя индивидуален арт продукт като работят във външна / градска среда. Обучителят Мая Мечева ги запознава с техники за наблюдение, записване и заснемане на обекти, предмети, ситуации, звук и други, за събиране на материали, с които да създадат своите видеоинсталации.
На 12 юли се проведе работна среща с тинейджъри между 14-19 години като въведение за предстоящия уоркшоп по „Създаване и обработка на видеоарт инсталации в трансформирани пространства”. Проявата е част от дейности по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
Елисавета Кехайова, директор на РБ "Н. Й. Вапцаров" изказа благодарности към младежите за активното участие, усърдие и креативно включване в различните прояви на библиотеката и ги насърчи да продължават в тази посока.
Проведен семинар по базови IT умения и базови умения по програмиране с учениците от 10 и 11 клас с Чавдар Бончев, управител на софтуерната компания - Netmania IT LTD.Бизнесът в час


На 14 април се проведе семинар по базови IT умения и базови умения по програмиране с учениците от 10 и 11 клас в актовата зала на ЕГ „Христо Ботев” - Кърджали и Чавдар Бончев, управител на софтуерната компания - Netmania IT LTD.

 Проект: „Контаминации на реалности”, програма „Визуални изкуства” 21,
Национален фонд „Култура”, РБ "Н. Й. Вапцаров", Кърджали © 2021
Created Galina Feroli